Ez is egy olyan kifejezés,melyet egy filmben hallottam először,de maga a jelentése is elég elgondolkodtató.

Mostanában inkább Disney alkotásaiban gyönyörködhetek, és be kell vallanom, tetszik az a kosztümös varázsolt világ,melyről mesél. Mivel a film minden egyes mondata megvan-de miért mindig a Hófehérke?- van időm más elemek elemezgetésére.Nyilván a berendezés is pazar, a ruhák káprázatosak,de tudtátok, hogy ez a szegény kislány valójában kislány? Mindössze 14 év körülinek tippelték nemrég, ahogy az összes többi hercegnő sem lépte át a huszas küszöböt...

Tehát pár évszázaddal ezelőtt teljesen másképp udvaroltak, kerestek társat ezt ismerjük.A mai világban kissé minden összezavarodott,nagyon sok elvárás, nagyon sok vélemény, nagyon sok mindenből. Nehéz ebben megtalálni az aranyközepet.Nemcsak megtalálni nehéz, hanem a gyerekeinknek tovább adni úgy, hogy minél kevesebb sérülés érje.

Szóval mi is a helyzet ezzel az elhajlással?

A filmben tipikus pasik,akik x éve belesüppedtek a házasság kényelmes rendszerébe,de a szex már nem olyan...ez a szex....fura okok okozója tud lenni.

Szóval tudomásul kellene vennünk, hogy életünk során akadnak helyzetek, időszakok,amikor változtatnunk kell az életünkön,életmódunkon.Gondoljunk bele abba, hogy egy betegség során közli az orvosunk, hogy vannak még lehetőségeink,de ahhoz, hogy működhessen át kell alakítanunk az életünket.Mi pedig nehezen,de megtesszük, hiszen szeretnénk még élvezni e földi paradicsomnak éppen nem nevezhető helyet,de akkor is.

Szóval a szex is egyfajta betegésg lehet, bár bno kóddal nem látják el,de hallottunk már szexfüggő emberekről. Nemrég nagyon jó műsort láttam, nem volt pénisze a pasinak....Sajnálatos eset,de az orvook megoldották, hogy teljes életet élhessen.Mindent lehet kezelni,mindent lehet orvosolni.Szinte mindent.

Ennél a résznél sok minden agyban kell, hogy eldőljön.Hiszen egy családalapításnál is tisztában vagyunk azzal, hogy a terhesség alatt a szex háttérbe szorul. Amikor a baba megérkezik ismét szünetel a szexuális életünk.

El kellene fogadni, hogy egy nő szervezete, teste átalakul, hormonok harcolnak, hiába szeretné, ha nem is lehet, nincs rá lehetősége, vagy nem is kívánja.Ettől nem kell elhajlani a másik félnek,hiszen ez egy testi igény,amit lehet,szabad vagy kell is kontrollálni.

Kérdés az, hogy meddig lehet böjtölni, böjtöltetni.... Visszaélni nem szabad ezzel, hiszen a kapcsolatra nézve súlyos gondok elindítója lehet.Az sem mellékes, hogy x idő után a kapcsolatok is átalakulnak, becsúsznak a hétköznapok túléléseiért folyó küzdelmek, melyek szintén kihatnak erre a területre is. Lemondani persze nem kell erről, csak egy hosszabb szünet után nehéz visszakanyarodni.

 

Ez az írás azért született,mert olyan beszélgetés ihlette, ahol egy feleség megadta az engedélyt férje urának.... számomra furcsa és kissé érthetetlen ez a dolgog.Azonban beszélgettem a feleséggel és megértettem pár dolgot.

Hogy mi a véleményem? Őszintén?

1. Alap állásban,információ hiányában szimpla megcsalásnak minősül,amin nincs mit szépíteni....

2.Amenniyben jön egy kis információ a miértre,akkor már kezdem kapisgálni a dolgokat...

3.akarhogyan is kozelitem, ez MEGCSALÁS

Szóval adott két ember millió éves kapcsolattal,házassággal.... a szerelem után jön egy kölcsönös szeretet.Elfogadom a másik változásait, igényeit, támogatom a céljai elérérésében,megvalósításában. Akkor tud jól működni,ha mindkét fél ad és kap kölcsönösen. Tisztelnem és becsülnöm kell, hiszen sok-sok kaland, megpróbáltatás, öröm áll minden kapcsolat múltjában.

Azt tapasztalom, hogy a nőknek még mindig nagyobb teher jut a kapcsolatokban.egyrészt,mert dolgozniuk kell, majd folytatódik otthon egy második műszakkal, háztartással, gyerek neveléssel. Magukra fordított idő kevés.Eközben a férfi oldalról ott a munka és a második műszakból szépen kivonják magukat.Nem szeretnék senkit megbántani, hiszen ismerek olyan férjeket, akik kiveszik a részüket, sőt támogatják azt, hogy anyunak is jusson idő kicsit lazítani, feltöltődni,de ez a kisebb hányad. Akkor tud jól és sokáig működni a kapcsolat,ha anyunak is van "anyanapja" és apunak is van ideje magára.

A nőt boldoggá tenni nem nehéz,hiszen elég a kedvesség, a virág, kis apróságok... a másik,ami ennél jobban olvasztja a szívet az idő...Amit rááldozunk, hogy jobban érezhesse magát.Legyen ideje feltöltődni, amit a férfi tud biztosítani.Hiszen egy nő, ha jól érzi magát,akkor boldog...és, ha boldog a férjét is boldogan fogadja magába.Ez a titok,ami bár egyszerűnek tűnik, mégsem olyan könnyű kivtelezni...

És változatlanul hiszem, hogy az ilyen újalkotású szavak,mint az elhajlási engedély nem sok ember szótárába épülne bele,hiszen nem lenne rá szükség......