" egy napon megszülettünk

egy napon meghalunk

egy nap alatt

megváltozhatunk

egy nap alatt

szerelembe eshetünk

bármi megtörténhet

egyetlen nap alatt."

 

Amióta gyerekeim vannak a napok,hetek ,de még a hónapok is gyorsabban telnek.Ebben része van annak a tempónak,amit az iker lét diktál. Mert unatkozni nincs idő, nagyon üres járat sem,de valahogy minden nap ad valami csodát, pillanatot, amit azért érdemes észre venni, vagy kiragadni.

Vannak olyan napok,melyek vastagon túléősek,amivel szintén semmi gond, míg ezek a ritkábbak.alapjában nem lehet mindig mindenki hepi.Belefér pár rosszul sikerült nap is az életünkbe. Arra azért érdemes odafigyelni, hogy találjunk valami jót minden egyes napban.Nekem az esti lefekvés után következik egy gyors összefoglalója az adott napomnak. Rendezem azokat a dolgokat,melyeket sikerült elintézni,magamban feljegyzem azt is ,amit át kell tenni másik napra.Átgondolom az adott nap történéseit, jellegzetes pillanatait.Ne gondold, hogy ez órákat vesz igénybe.Kiragadom a fontosabb részleteket,mintha a képzeletbeli naplómba szeretném rögzíteni.

A fenti idézet indította el ezt a gondolatmentetet,hiszen minden egyes tettünk, gondolatunk, ötletünk EGY napon kezdődik. Az előzménye lehet napokat,heteket vagy akár hónapokat is igénybe vehet, de ha már ott van minden egyben,akkor jön egy nap,amikor minden összeáll.

Miért ne változtathatnánk az életünkön?Mi akadályoz meg abban, hogy változtassunk a jelenlegi helyzetünkön?

Munkahely,iskola a leggyakoribb problémás terület, hiszen lehet jó munkahely, nem jó kollégákkal, rossz főnökkel. Én tavaly kifogtam egy elég rossz főnököt,de a munkát imádtam, mindne benne volt,amit szerettem.Pár hónap múlva már éreztem magamon a feszültséget, mivel a főnököm minden apróságba belekötött.Nehéz ügy ez, hiszen a munka jó,de a jelenléte mérgező,éreztem, hogy közeleg az idő,amikor döntenem kell.... Pár hét múlva ő adta kezembe a kardot,ami egyrészt fájdalmas volt,de magam miatt jó döntés.Nem azon agyaltam, hogy akkor mi lesz?Lesz új munka stb...Ezek nagyon eszembe sem jutottak,mivel az adott helyzetre, problémára összpontosítottam. Arra kellett megoldást találnom,ami a munka elhagyása volt.Ezek után fellélegeztem, hiszen nem kellett ezzel az emberrel találkoznom,nem mérgezett a jelenléte tovább.

Ilyenek a változások is,amiket kívánunk,de nem merünk kimozdulni a komfort zónánkból.

Pedig meg kellene tenned magadért. Nem kellenek a kifogások, aki változtatni akar, az meg is teszi....vagy nem,de akkor ne panaszkodjon. Végig kell gondolni a jelenlegi helyzetet és merni kell lépni.Talán egy ilyen döntés következménye kissé visszavethet a presztizsünkön,de ezzel most ne foglalkozzunk.Nem szégyen az, ha úgy hagyom ott a pasimat, hogy a szüleimhez költözöm átmenetileg, hiszen ki segítene,ha nem a család.Regenerálódni amúgy is jobb a közelükben,átlendíthetnek a nehezén, figyelnek ránk.

Párkapcsolatban is hajlamosak vagyunk mentséget adni a másiknak, pedig már a vak is látja, hogy semmi értelme ennek a kapcsoaltnak.

Nehéz nagyon megtenni egy olyan döntést,ami tele van ismeretlennel.

Elmesélek valamit. Amikor két ember találkozik, és elkezd nagyon felpörögni a szenvedély,ezer fokon képesek élni.Egy olyan mozgató rugó jön létre, hogy hegyeket tudnának megmozgatni. A szerelem érzése hatalmas erővel bír, és sokkal könnyebben mozdulnak az emberek.Olyan szinten lépnek ki a komfort zónájukból, hogy idővel visszagondolva nem is értik, hogy akkor ezt hogyan is vállalták be.

Nos, ha átéltél hasonlót,ismered az érzést.

Márpedig, ha ismered az érzést, ismered azt is,ami adrenalin löketet tud adni.

Mire várni?

A mai nap nagyon alkalmas egy jó döntés meghozatalára.

Legyen ez az a NAP.

Az a nap,amikor valami új értelmet kap, elindul egy új folyamat.

Hinned kell abban is, hogy nem maradsz egyedül, lesz egy láthatatlan kéz,mely nem engedi, hogy eless az új utadon...... bármi megörténhet egyetlen nap alatt....