Azt mondják változunk,alakulunk. Egyrészt életkorral járó sajátosság ez, hiszen a csecsemőből gyermek lesz, majd kamasz.Amikor elérjük felnőtt létünket akkor is jönnek külső hatások,melyek változásokat eszközölnek. Hatással lehet ránk egy iskola, tanár, barátok, szerelem... szóval nagyon sok minden képes változtatásra bírni minket. Gyermekként kapunk egy mintát a szüleinktől,esetleg nagyszüleinktől, látjuk hogyan élnek, hogyan reagálnak, hogyan oldanak meg bizonyos helyzeteket.Aztán közösségbe kerülünk és formálódunk, csiszolódunk. Kedvenc zsidó rabbim könyvében van egy rész ,mely arról szól, hogy miért jó fiatalon házasodni.Hiszen akkor még kiforratlan a személyiségünk, képesek vagyunk idomulni. Mit mondjak? Nem tudok vitatkozni vele, hiszen jól mondja.Szerényen mondanám, hogy az én személyiségem bizony már erősen kiforrott :-) ezen már 6 igás ló is nehezen mozdít bármerre is húzná. Szóval így van ez bizony.

Fiatalon összeakadunk valakivel,akivel összekötjük az életünket, majd eltelik x év, jönnek szárnyalások, boldogságos időszakok, család is bővül stb, majd rájön az egyik, másik vagy mindkettő, hogy valami nem oké.Nagyon sok lehetőség van,amit most nem részleteznék, hiszen lehet érte dolgozni, lehet segíteni a folytatáson,de nem mindig sikerül megmenteni ezt a történetet. Néha el kell engedni, mert be kell látni, hogy sokkal több van bennünk, mint a másik be tud fogadni ebből, és ha nem tudunk mellette kibontakozni, vagy nagyon le akar fogni...szóval azok a szárnyak azért vannak, hogy használjuk őket.Lesz majd olyan,aki imádni fogja minden egyes pillanatát, csak ez most nem az volt.

A legnagyobb hiba a mai rohanó világban, hogy türelmetlenek vagyunk. Nem tudunk várakozni... azonnal szeretnénk gyógyírt a fájó szívünkre, azonnal és rögtön várjuk a megoldást. Pedig a türelem a kulcsa mindennek. Minden további jónak. A szív egy igen érzékeny szerkezet és csak a türelem tudja gyógyítani,regenerálni. És csak a türelem teszi képessé arra, hogy jó úton tudjuk folytatni. A türelem és az idő kéz a kézben jár már hosszú ideje.Amennyiben megadod az időt magadnak minden szépen letisztul majd, elsimul, helyére kerül minden apró mozzanat.Meg fogod érteni minden miértedre a választ,mert megadja,akkor is, ha nem kérdezed.

Változni fogsz,mert változásra késztet.Ösztönöz majd arra, hogy tovább tudj lépni.Akkor is, ha most össze vagy zavarodva. Ez így van rendjén, nem kell aggódni.Nehéz elhinni, de jó úton haladunk. Jó és élvezetes az utazás, sok élmény várhat, ha képes vagy befogadni.

Merj lépni. Nem kell nagyokat,elég lesz apránként,de indulj el,mert ha egy helyben állsz az semerre sem mozdít el. Keress új feladatokat,keress új társaságot, keress egy jó barátot,akiben megbízhatsz,aki tud és akar segíteni.Talán csak azzal, hogy meghallgat, talán ötletet is ad.

Kell a változás az életünkbe,mert a szürke hétköznapokat meg kell színnel tölteni. A változás jó,mert kiragad a régi, nem működő életedből .Persze a változás mindig félelmetes is kissé, hiszen új, eddig nem ismert világba vihet.Nem kell félni, merni kell elhagyni a komfortzónát, és csak élvezni az újat,mert hatalmas élmény, pozitív löket.Merj élni ! Mert csak egy életed van.